KGCG portfelyje – iki šiol didžiausi užsakymai istorijoje

2022.11.28

Fasadų gamintojos „KG Constructions“ įmonių grupė gavo du 40 mln. Eur bendros vertės užsakymus iš Norvegijos statybų bendrovės „Hent“. Tai iki šiol didžiausi „KG Constructions Group“ užsakymai istorijoje.

Pagal sutartis bendrovė tieks fasadų konstrukcijas Oslo universiteto Mokslo laboratorijų pastatui bei iki 2024 m. vidurio įsipareigojo sumontuoti Norvegijos Stavangerio mieste statomo „Valhall“ biurų komplekso dviejų pastatų fasadus.

Be minėtų projektų įmonių grupė per metus sudarė dar tris sutartis dėl „Stasjonssenter“ centrinės stoties su biurų kompleksu bei biurų pastatų „BT5 Teknostallen“ ir „Valle Vision“ darbų. Bendras bendrovės užsakymų portfelis Norvegijoje per ateinančius du metus sudarys daugiau nei 50 mln. Eur.

„Iki šiol per beveik 16 įmonės veiklos metų, Norvegijos rinkoje turėjome vos 3 nedidelius projektus, o naujos strategijos bei personalizuoto požiūrio į klientus dėka, šiuo metu esame užsitikrinę sutartis net dėl 5 didelių projektų. 2023 m. užsakymų portfelis Norvegijos rinkoje išaugs daugiau nei dvigubai ir pasieks apie 28% nuo planuojamos 85 mln. Eur apyvartos, o Skandinavijos rinka bendrai užims netoli 60%“, – pranešime cituojamas Linas Karžinauskas, įmonės vadovas.

Beveik 20 mln. Eur vertės sutartis dėl „Valhall“ biuro apims 20.000 kv. m fasadų įrengimą. „Gyvybės mokslų pastato“ fasado projektavimo ir rangos darbų vertė siekia daugiau nei 17 mln. Eur, o įmonė šiame projekte bus atsakinga už daugiau nei 14.000 kv. m. elementinio fasado. Pastarasis objektas taps didžiausiu Norvegijos universiteto ir ligoninės pastatu, kurio bendras plotas sieks beveik 100.000 kv. m. Šiame pastate dirbs apie 1600 darbuotojų ir mokysis apie 1600 studentų.

Iki šiol  didžiausias „KG Constructions“ įmonių grupės projektas Norvegijos rinkoje buvo „Radhus rotušė“ ant Šiaurės jūros fjordo kranto Sandnes regione, kur įmonė suprojektavo, pagamino ir sumontavo 6000 kv.m. fasadų.

Kita informacija

„KG Constructions Group“ jau beveik 16 metų užima lyderės pozicijas Baltijos ir Skandinavijos šalyse fasadinių aliuminio-stiklo konstrukcijų projektavime, gamyboje, transportavime ir montavime. 2021 m. buvo atidaryti du nauji biurai su pilnai sukomplektuotomis komandomis Didžiojoje Britanijoje bei Šveicarijoje. 2022 m. pilnai užbaigtas naujos gamyklos, esančios Molėtų plente, kartu su administraciniu korpusu, pirmasis etapas, o lapkričio mėnesį pastatas oficialiai sėkmingai priduotas. „KG Constructions Group“ išplėtė savo gamybinius, administracinius ir sandėliavimo plotus iki 24 800 kv.m, o gamybinius pajėgumus padidino dvigubai – nuo 100.000 iki 200.000 kv. m. pagaminamos produkcijos per metus. Visoje įmonių grupėje šiuo metu dirba virš 620 žmonių.

2022 m. įmonė planuoja užbaigti su 65 mln. pardavimų pajamų, o 2023 m. tikisi pasiekti 85 mln. Eur apyvartos. Šiam tikslui įgyvendinti prireiks apkrauti tiek naujosios, tiek senosios gamyklos gamybos linijas ir sukurti dar papildomų darbo vietų ateinančiais metais. Strateginis tikslas 2024-iems metams išlieka pasiekti 100 mln. Eurų apyvartą. „KG Constructions Group“ turi biurus Vilniuje,  Kopenhagoje, Londone bei Bazelyje.

Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2022/11/25/kg-constructions–milijoniniai-uzsakymai-skandinavijoje#ixzz7lwYerTrR